Projectes

Videos d’autoaprenentatge de Cooperació empresarial 

Teia Guix de Co-emprèn

 

En aquest video tractarem els temes següents:

 • Què és la cooperació empresarial i què no
 • Quines són les motivacions i frens a l’ hora de cooperar
 • Què ens hem de preguntar a l´hora de cooperar?
 • En què cooperar?

Aquests videos estan emmarcats en el projecte Leader Start-Up rural que fomenta la cooperació entre empreses.

Per veure el video ho podeu fer clicant aqui

 

Dona i Tecnologia: un tàndem de futur

2019

El cicle Dona i tecnologia: un tàndem de futur està organitzat per l’Obra Social la Caixa en el Palau Macaya en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya

El cicle reflexiona en el paper de la dona en el món tecnològic per plantejar propostes per a un futur més enriquidor. Sota la direcció científica de l’ex-degana de la FIB de la UPC Núria Castell el cicle està organitzat en tres blocs temàtics que incideixen en les vocacions científiques i tecnològiques: l’educació, el món laboral i la societat. En cada bloc s’organitzen uns tallers on es reflexiona a partir d’experiències i casos pràctics, en els que Co-emprèn ha col·laborat per fomentar la generació de solucions als reptes plantejats.

Més informació a:

Feu clic per accedir a programa-cicle-dona-tecnologia-tandem-futur.pdf

Projecte de suport a la Innovació i la Creativitat per impulsar oportunitats de negoci entorn de la pedra” del projecte “La pedra com a recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació

2019

Accions de formació i assessorament en el marc del projecte per posar la pedra en valor liderat pel Consell Comarcal de les Garrigues i extès a les comarques de l’ Urgell, el pla d’ Urgell i el Segrià Sec.

Formació en:

 • Creativitat i Innovació
 • Estratègia i models de negoci
 • Cooperació empresarial

I assessorament a projectes i empreses del territori per avaluar.ne la seva estratègia, viabilitat i millorar-ne la seva promoció i gestió.

Per veure les notícies sorgidesde l’acte de cloenda, clicar aquí

I el video realitzat de la visita per una de les empreses participants, el “Chalet la Cantera” i l’acte de cloenda, cliqueu aquí

Suport en la posada en marxa i consolidació de projectes empresarials  en el marc del projecte europeu COOP’ART

2019

Accions de formació i assessorament en el marc del projecte europeu COOP’ART. Actuacions de suport a l’artesania artística de l’àrea del Ter-Brugent ,concretament Co-emprèn ha col·laborat en:

 • Píndola formativa en models de negoci i creació d’una empresa artesana
 • Assessorament i acompanyament a nous projectes en termes empresarials en la conceptualització del seu Model de negoci.

Projecte EFA 2019/16 COOP’ART cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per mitjà del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020)

Aquest projecte es duu a terme en col·laboració amb Raiels.

Assistència tècnica per al programa de reforç de les associacions i col·lectius de la Xarxa de Productes de la Terra

2019
L’objectiu principal d’aquest projecte és enfortir les associacions i col·lectius d’empreses de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

Col·laboració en:

 • Jornada d’intercanvi i inspiració, de presentació dels resultats de la diagnosi i treball conjunt per a la resolució dels principals reptes identificats. Febrer 2019
 • Jornada de valoració amb les associacions, per a la posada en comú dels avenços realitzats des de la jornada d’intercanvi i inspiració. Prevista per la tardor del 2019

Prestació de suport tècnic ls col·lectius i associacions següents:

 • Associació de productors i elaboradors agroalimentaris del Bages
 • Associació de productors agroalimentaris de l’Alt Penedès
 • Col·lectiu de productors agroalimentaris del Vallès Oriental

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb Raiels

Coopera eficientment 

2019

Workshops de cooperació empresarial per promoure la cooperació entre agents del territori, per la xarxa Start-Up rural Catalunya

Treball en el propi projecte empresarial en relació amb els reptes i possibles partners per desenvolupar projectes de cooperació innovadors i amb projeccció de futur.

Projecte de suport a la Innovació i la Creativitat per impulsar oportunitats de negoci entorn a l’ OLEOTURISME 

2018

Accions de formació i assessorament en el marc del projecte per experimentar i potenciar negocis entorn a la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica a les Garrigues i el Segrià Sec.

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb Raiels

INCOANOIA I I II

2017 i 2018

Programa de foment de la Innovació Col·laborativa impulsat pel Consell Comarcal de l’ Anoia i adreçat als productors i elaboradors del Col·lectiu Anoia del camps a la taula.

Workshop d’ Innovació col·laborativa amb assessoraments personalitzats amb les empreses participants.

Estudi de viabilitat del projecte innovador: “Articulació de la plataforma de serveis de proximitat a la gent gran de les Garrigues”

2017

Realització de l’estudi de viabilitat del projecte innovador que te per finalitat donar resposta a les necessitats del col·lectiu de les persones grans i a la vegada crear ocupació entre les persones joves i les dones de la comarca de les Garrigues.

El projecte s’estructura en diferents fases de treball que han de permetre assolir l’articulació d’una plataforma de serveis de proximitat a la gent gran de les Garrigues, i compta amb el suport del Servei Català d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.

La Plataforma creada s’anomena EMPIC, Plataforma de Serveis de Proximitat a la Gent Gran de les Garrigues i es pot consultar més informació al seu web: http://www.empic.cat

Aquest projecte es realitza en col·laboració amb Raiels

Programa d’Acompanyament a la Innovació Col·laborativaPrograma per fomentar la Innovació Col·laborativa adreçada a empreses i organitzacions del Tercer sector social, amb suport d’Aracoop-Generalitat (2017): projecte anual assolit amb concurs públic per a dinamitzar la innovació col·laborativa a cooperatives i entitats, amb tallers, assessorament i acompanyament de projectes de cooperatives i entitats.

El projecte es va dur a terme en col·laboració amb Altrium.

Co-creativitat: co-crear per col·laborar, innovar i produir

2015

Projecte per fomentar la Co-creativitat corresponent a l’àmbit d’actuació de creixement, sostenibilitat i cocreació de l’edició del 2015 del programa aracoop.

Tallers de cocreativitat per tal de fomentar la coneixença entre les cooperatives i entitats afins participants, donant-los eines per detectar oportunitats de mercat, descobrit les seves capacitats i les necessitats dels seus segments de clients i potenciar la co-innovació.

Posada en marxa i consolidació del servei Montcadaemprèn

2014-2019

Posada en marxa del servei d’atenció a persones que volen emprendre a Montcada i Reixac. El projecte ha consistir en definir i sistematitzar els serveis a oferir, el circuit d’atenció, la documentació, els informes, indicadors de resultats, accions de comunicació i sinergies, així com la formació dels tecnics del servei.

Posteriorment s´ha executat algunes de les accions programades com formació, assessorament personalitzat i accions de networking entre les persones participants i empresàries de la població.

El projecte s’ ha dut a terme en col·laboració amb l’ Eulàlia Balañá.

Estudi de consolidació i supervivència de les empreses del Masnou

2013 al 2016

13112013174948_calmarquesProjecte per analitzar l’evolució de les empreses que han estat assessorades per a la seva creació per el Servei de Creació i consolidació d’empreses de l’Ajuntament del Masnou durant els últims 5 anys, per tal de detectar les seves necessitats, així com dissenyar serveis que es poden oferir des de la Unitat de Promoció econòmica per ajudar a consolidar- les.El projecte,per tal que sigui sostenible,  inclou l’elaboració del protocol d’atenció a les empreses de nova creació per tal de donar-les-hi el suport necessari per a la seva consolidació i creixement. El projecte es realitza amb col·laboració d’ Eulàlia Balañá.

Es realitza al Centre d’Empreses la Casa Marquès, ubicació actual del servei d’empresa de l’ ajuntament del Masnou.

Més informació sobre la presentació de l’estudi  i el resum del mateix, en aquest enllaç.

estrategiaCO

2013

Projecte amb l’objectiu de potenciar la cooperació empresarial entre pimes, treballant una metodologia d’atenció i assessorament a les empreses per tal de definir i treballar una estratègia de col·laboració amb partners per a la realització de projectes compartits.

Projecte promogut per la Cecot, amb el suport d’ ACC1Ó , coordinat per CO-emprèn i la col·laboració de Future Companies i d’ Altrium.

 

2013

Projecte de foment de la cooperació entre pimes amb seminaris de formació i assessorament per a les empreses que tinguin en ment un projecte de cooperació o el vulguin posar en marxa.

Projecte emmarcat en el programa PAPPISIT, promogut per l´Ajuntament de Terrassa, amb el suport del SOC de la Generalitat de Catalunya,  amb la col·laboració de la Cecot i de CO-emprèn.