Preveure el pitjor escenari post covid-19, per tal d’assolir el millor possible

Donada la situació que estem vivint i que a nivell empresarial es preveu una hecatombe que es fa difícil de quantificar, sempre és millor preveure el pitjor escenari bàsicament per estar preparats. Això no vol dir deixar de tenir una visió optimista. Malgrat la pandèmia, com a totes les crisis, a nivell empresarial , s’estan i es generaran moltes i noves oportunitats i ens hem de preparar per aprofitar-les de la millor manera possible. Com molt bé deia en Peter Drucker, el pitjor no és el que estem vivint sinó actuar amb la lògica passada, que potser és l’actual i que no resoldrà els problemes del futur.

D’aquesta situació compexa amb altíssima incertesa, cal visualitzar i dibuixar possibles escenaris, en funció de la situació de la nostra empresa o organització, la del nostre sector, així com les seves perspectives de futur per al post covid-19 i les seves afectacions. Malgrat cada organització te unes particularitats diferents que cal tenir molt en compte, si que convé donar importància als aspectes següents:

 • Dels possibles escenaris: pessimista, possibilista, positiu, molt positiu o amb els noms que els vulgueu anomenar cal dissenyar més que un pla estratègic a llarg termini, un pla amb visió a mig termini breu i per implementar accions a curt, àgil, de poques pàgines vinculant els eixos estratègics a seguir amb les accions i els resultats esperats.
 • Els escenaris han de ser revisables regularment, contrastats amb el compte de resultats.
 • Innovar en valor creant un ecosistema col·laboratiu que ens permeti resoldre problemes reals i aportar valor.
 • La importància de transmetre bé el valor que aportem, no el que oferim.
 • Tenir en compte que els negocis i les organitzacions seran sostenibles o no seran.

Informar-se, aprendre, pensar, repensar, contrastrar, planificar, assessorar-se, passar a l’acció i treballar molt per ser capaç de comprendre les noves necessitats dels nostres clients i usuaris o futurs, en definitiva canviar de mindset per liderar aquesta “nova normalitat” que haurem d’encarar.

Un pensament sobre “Preveure el pitjor escenari post covid-19, per tal d’assolir el millor possible

 1. Bon dia Tèia!

  Espero que estigueu tots bé.

  Em deixes que publiqui aquesta entrada del teu blog a la nostra web indicant-ne origen, etc?

  És molt interessant de llegir…

  Ja em diràs si et smebla bé

  Gràcies,

  Daniel Brasé i Arnau

  Gerent

  FEDERACIO INTERCOMARCAL D’HOSTALERIA, RESTAURACIO I TURISME / FIHRT

  C/ Sabino de Arana 38, 1r 2ª, 08028 Barcelona

  http://www.fihr.cat

  gerencia@fihr.cat

  T 935110328 M 663430082

  @gerenciafihr

  *******ADVERTENCIA LEGAL************

  Este mensaje y sus adjuntos contienen información confidencial y reservada dirigida exclusivamente a su destinatario. Si ha recibido este mensaje por error, se ruega que notifique inmediatamente por esta misma vía y borre el mensaje de su sistema. De acuerdo con el establecido por el REGLAMENTO (UE) 2016/679, de 27 de abril de 2016 del Parlamento Europeo, y del Consejo relativo a la Protección de las personas físicas en cuanto al tratamiento de sus datos personales y la Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, de Protección de Datos Personales y garantía de los derechos digitales, le informamos que sus datos están incorporados en un fichero del qué es titular FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D’HOSTELERIA, RESTAURACIÓ I TURISME, FIHRT,, y el cual se encuentra debidamente inscrito en el registro de actividades de tratamiento, con el fin de realizar la gestión comercial, administrativa, contable y fiscal, así como enviarle comunicaciones comerciales sobre nuestros servicios. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Están previstas cesiones de datos a: terceras empresas para cumplir las obligaciones legales derivadas de la prestación de los servicios proporcionados. Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos indicados a la información adicional en http://www.fihr.cat , que puede ejercer, enviando un correo electrónico a info@fihr.cat

  Aquest missatge i els seus adjunts contenen informació confidencial i reservada dirigida exclusivament al seu destinatari. Si ha rebut aquest missatge per error, es prega que notifiqui immediatament per aquesta mateixa via i esborri el missatge del seu sistema. D’acord amb l’establert pel REGLAMENT (UE) 2016/679, de 27 d’abril de 2016 del Parlament Europeu, i del Consell relatiu a la Protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les seves dades personals i la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, l’informem que les seves dades estan incorporades en un fitxer de què és titular FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D’HOSTELERIA, RESTAURACIÓ I TURISME, FIHRT, i el qual es troba degudament inscrit en el registre d’activitats de tractament, amb la finalitat de realitzar la gestió comercial, administrativa, comptable i fiscal, així com enviar-li comunicacions comercials sobre els nostres serveis. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: Estan previstes cessions de dades a: terceres empreses per complir les obligacions legals derivades de la prestació dels serveis proporcionats. Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets indicats a la informació addicional en http://www.fihr.cat , que pot exercir, enviant un correu electrònic a info@fihr.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s