Dissenyem i Prototipem amb Design thinking i Lego® Serious Play®

4artalleraracoopEl passat dijous 22 d’octubre es va dur a terme el quart taller de Cocreativitat d’ Aracoop per a empreses d’economia social i cooperativa al Advanced Industry Park a Barcelona.

L’objectiu del Taller era aprendre i experimentar com innovar, resoldre reptes i solucionar problemes, amb  Design Thinking (centrant-nos en l’usuari), i amb  Lego® Serious Play ®.

El Taller es va realitzar de forma intensiva durant tota la jornada. Els participants van ser persones principalment d’empreses cooperatives i d’organitzacions socials, amb l’acompanyament expert dels facilitadors de Coemprèn, certificats en aquestes metodologies.

La jornada es va iniciar amb una dinàmica per tal que els participants es coneguessin millor entre ells i vàrem començar a construir amb Lego, seguint la metodologia Lego® Serious Play®, fent servir metàfores, extraient el significat de les construccions realitzades i compartint-les amb la resta de participants.

De forma totalment col·laborativa es van identificar reptes d’interès per a tots els participants, que van ser el punt de partida per tal de treballar un procés de disseny i prototipatge complert seguint els passos del Design Thinking i combinant-ho amb la metodologia Lego® Serious Play®,

Treballant en grup, es va empatitzar amb el client, es va definir el problema dels clients, generar idees per solucionar el problema, es va prototipar la solució amb més elements interessants per aportar valor i es va donar les pautes per testejar-ho al mercat.

Al taller hi van participar 17 persones que van experimentar com reflexionant sobre allò que es construeix, combinant aquestes dues metodologies, es potencia la fase divergent amb l’emergent i la convergent del procés creatiu, impulsant i millorant la comunicació i la col·laboració entre els participant, per construir solucions compartides de més valor.

Al final de la jornada, els participants havien après a identificar reptes de forma col·laborativa i a treballar a crear i millorar construint amb les mans

En acabar el taller, van avaluar el Taller com a: innovador, experiencial i intens.  Van exposar el que els havia sorprès, aprenentatges viscuts,  accions que els havia suggerit per innovar i millorar processos a la seva organització  i que potser els hauria estat difícil sorgir d’una altra manera, així com els contactes per a futures col·laboracions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s