Co-creació: l’eina per enfortir la innovació

ImatgeL’estratègia de creació de valor aïllat tradicional està perdent la seva utilitat a causa dels canvis fonamentals en la tecnologia , la competència i la demanda dels clients . Les empreses estan canviant el seu enfocament d’augmentar l’eficiència interna per aprofitar els recursos externs , especialment la competència del client , per tal d’obtenir nous avantatges competitius . La participació dels clients per co-crear valor és una estratègia cada vegada més important .

Si detectes que els productes i serveis que ofereixes als teus clients no són suficientment atractius, involucra’ls en el procés creatiu i innovador, per tal que conjuntament genereu noves idees, projectes, productes i serveis que us aportin valor mútuament.

A aquest procés d’involucrar els stakeholders o grups d’interès de les empreses per generar noves propostes se l’anomena co-creació.

La co-creació potencia la innovació i la seva fortalesa radica en interaccionar amb els clients, que al final són els que compraran  els productes o serveis oferts per l’empresa. Per començar a aplicar aquests processos a l’empresa cal tenir molt clar quin és el focus d’innovació per evitar la dispersió. Definir i crear un equip multi disciplinar capaç d’aportar valor, criteri i de diferents àrees de responsabilitat dins de l’empresa, en funció del repte que ens hem plantejat.

Innovar amb la co-creació implica trencar esquemes o barreres mentals com creure que lo més complexe és el millor, que tot està inventat, que cal prioritzar la perfecció versus la rapidesa,… Per tal de trencar aquestes barreres recomanem utilitzar tècniques de creativitat adaptades a cada repte que potenciïn la generació d’idees i la seva aplicabilitat.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s